Wednesday, September 19, 2007

Det börjar bli kallare sa min dotter...


Var på väg hem från jobbet och kom på samma buss som min dotter.Jag hade min svarta fleccejacka,den är v-ringade så jag har gjort en avlång sjal i röd-lila garn med glittertråd som jag använder till.

Dotterns höstjacka är svart.Hon ser på min sjal och säjer Åh vad snygg och den passar till svart!Kände instinktivt att den nog skulle av nån underlig anledning skulle bara råka följa med henne till skolan...

Jag har löst problemet.Jag gjorde en egen till henne men i grå alpacka och svart-silver glittertråd.Hon är mycket nöjd med den.Hon visade den för sin slöjdfröken och talade även om mammas bloggadress...

Jag ska göra en i cerise alpacka och svart-silver glittertråd åt henne,tänkte det vore kul med lite färg i höst rusket.
Annars så håller jag på med min babytröja som jag inte kan visa bild på ännu...hoppas kunna ta en fika med mamman här framöver.

Min lång kofta är så gott som färdig ,väntar på en virknål i bambu så att jag kan göra kanten.

Friday, September 14, 2007

Tvättstuga...traallaa...

Jag och mina barn var på läger förra helgen.Vi hade jätte trevlig med div aktiviter och grillning.När vi kom hem så luktade vi som rökta böcklingar!Jag hade varit förutseende nog att boka tvättstugan dagen efter.Lite stressad går jag dit,efter tvättiden så skulle jag jobba.När jag ska ner och hämta det sista så upptäcker jag att jag har tvättat dotterns ulltröja i maskin..nej den överlevde inte!Kan ju säja att den är mycket kompakt och liten:)Det var ju bara att ta med den upp och visa vad jag gjort.Dotter tittar och säjer -Men mamma du har ju aldrig förstört nån tröja förut och det var ju min favorit.Gissa vem som är väl medveten om att det var favoriten.Lyckligtvis så finns garnet kvar på Garntjänst så jag har beställt till en ny tröja men det var ju inget som var på min "att göra"lista just nu.
Annars håller jag på med ett lite hemligt projekt,folk omkring mig får ju barn...
Har också fixat paket till min hemlige vän,postas i kväll på väg till jobbet.
Hoppas hon blir nöjd.

Sunday, September 2, 2007

Gunnels hemlighet.


Har färgat garn och ska sticka en hemlighet till min syster och hon vet inte vad det är :)Jag vet att hon är nyfiken!Hon fick i allafall ha lite önskemål om färg så lite snäll är jag .
Annars så håller jag på med det sista på min egen långkofta,har stickat 19cm av huvans 29cm och sedan är det bara kvar att virka runt hela koftan och sy i 3 knappar.Men den är för stor att ha med på jobbet så nu lär det bli sockar ett par dagar.
Har börjat med julklappar,det blir lapptäcken så nu roar jag mig med att sitta och klippa lappar.Har tyvärr ingen rullkniv och underlägg men det går ändå.