Thursday, August 27, 2009

Överraskning från Anette.

Överraskning från Anette.
Julklappsockar.Mönstret är Suger Maple.
Jag föreslog namn på en kaka som Anette undrade vad vi ute i landet kallade.Den har tydligen väldigt många namn men i mitt hem har den alltid hetat Tant Mary´s kaka.Annette gillade namnet och skickade en överraskning åt mig!Tusen tack!

Annars är allt som vanlig.Jag har börjat jobba...ja jobbet var kvar...och det var lika tungt som vanlig men det är lugnt jag fixar det har en del bra medarbetare så vi löser det nog :)
Har en son som trivs kanon i skolan och det känns så underbart!Han har fått mycket kompisar och är glad och go och busig igen!
Dotter´n börjar planera för gymnasiet vart hon ska gå och så,vad hon vill bli har hon varit säker på de senaste åren.
Jag börjar få grepp på saker och ting och orkar se lite mer framåt än bara ren överlevnad som det har varit de sista åren,med andra ord så börjar jag må gott och njuta av livet igen.

På stickfronten går det framåt.Har gått med i skördebloggen,har ju som sagt var en del julklapps sockar och vantar att göra och det är ju perfekt buss stickning då jag åker till jobbet.
Nu ska jag åka ner till stan och uträtta div ärenden.
Må så gott alla där ute ,det tänker jag göra!

Wednesday, August 19, 2009

Det är aldrig för tidigt att börja med julklappar :)

Färdig halsdukar.
Den ena är stickad i resterna efter Norrskens sjalen i Galadriel.Gjorde den spets stickad.Den andre är stickad i Rowan Tapesery.
Har som sagt var börjat med lite julklappar.
Barnen har börjat skolan och jag har min sista semestervecka. Jag njuter av ledigheten,ok det har varit,är,mycket samtal,möten med div folk för skola och dyl men det har gått jättebra.Jag har ju haft med mig små projekt att sticka på mellan mötena,har fått en hel del gjort.De större stickningarna sonens tröja stickar jag på i mitt soffhörn.Sonen talade om att det börjar bli kyligt på morgonen...och vore bra med en stickad tröja...Strax ska jag börja på kroppen,gissa om han är med och inspekterar så att det blir bra.

Annars så går livet sin gilla gång,jag sitter med kalendern och planerar hösten och jaa jag har lite för lite helger...Ska dock ha semester igen :)månadsskiftet september-oktober och det är för att jag vill det!Nja jag ska faktiskt på stick och symässa i Borås ena helgen och sedan ska en helg till värmland och gå en kurs i Fair isle stickning.Sen så ska jag och vännen G och P gå på Ladies Night!
Sen ska jag jobba lite också...så ja jag har för lite helger helt klart.

Må så gott alla där ute.

Thursday, August 13, 2009

Sallykoftan och dotterns kofta är färdiga!!! + lite annat.

Bilderna kom ju givetsvis i fel ordning men vad gör det :)
Först kommer en avlång sjal som vännen P har en kompis som beställt.Färgen kommer tyvärr inte till sin rätt,den är grå över till stålblå .En jättefin färg.
Sedan kommer ett gäng sockar.De gröna och gula är bestälning från syskonen E och E.Lillebror E satte på sig de på en gång och dagen därpå så skulle de med till dagis.Jag har kvar garn så jag ska göra vantar åt dem så att det matchar sockarna.Det tredje paret är en födelsedagspresent.
Dotterns kofta är nu färdig och hon är mycket nöjd.
Här kommer den äntligen Sally!
Den blev jättesnygg och ja jag är nöjd med den men jag kommer inte att göra nån mer!
Det har blivit stickat en hel del,snart färdig med ärmarna till sonens tröja också.

Stickat jaa,jag har stickat lyssnat på talbok och funderat och funderat och funderat lite till.Det har hänt en del,nej inget tråkigt men saker som behövs tänkas,vändas och vridas på innan man vet...Jag mår bra men jag måste tampas med mitt självförtroende,om att jag duger som jag är,att jag är värd att satsas på,jag har blivit ganska tilltufsad de sista åren men...jaa vad som händer och sker vet jag inte men jag tar ett steg i taget så får vi se.
Så nu har jag tänkt att tro på mig själv!
Må så gott alla där ute.

Semester!

Har nu haft semester ett tag.
Veronica har varit här och jag fick lingarn och ett doftljus i födelsedagspresent.
Vi var bla på skroten i Skene. Där köpte jag lite tyger till mina lapptäcken. Vi var också på Nedergården men där blev det bara inköpt ett nystan Rowan Tapesery,jag har fått 2 st och nu tänkte jag göra en halsduk till jul och ville ha ett till så den blir bra i längd.
Vi var även på Karma och där följde det med lite alpacka till mitt belönings projekt när jag tömt stickkorgen.
Annars har jag och Veronica mått gott,varit och hälsat på vännen G och på väg dit tog vi med oss vännen P. När min första vecka var slut och Veronica åkt hem kom barnen hem!
Barnen och jag har bara prioriterat oss själv och gjort saker vi ville,pysslat och mått gott. Tagit hand om varandra.